Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı dolayısıyla bir paylaşım yaparak et tüketimiyle ilgili bilgi verdi. “Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sıhhat için daha faydalıdır.” diyen Koca, yürek ve kolesterol hastalarının da eti hafta 2 tüketmesini, sakatat tüketiminden ise kaçınmasını önerdi.ETİN YANINDA SEBZE VE YOĞURTBakan Koca, sosyal medya hesabından, Kurban Bayramı’nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin paylaşımda bulundu. Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan’ın, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin olduğu videoya da paylaşımında yer veren Bakan Koca, şunları kaydetti:”Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sıhhat için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve yürek hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir.”Kaynak: AA / Güncel Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Kurban Sağlık Güncel Haberler
SPOR
Az önceSPOR
15 dakika önceGÜNDEM
15 dakika önceSPOR
15 dakika önceSPOR
30 dakika önceSPOR
45 dakika önceGÜNDEM
45 dakika önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.